A-Punt | Club d’Audició Musical – Sessió 12 de MARÇ

A-Punt - Club d'Audició 2019-20 - 006
Us anunciem la temàtica de la sisena sessió de l’A-Punt d’aquest curs 2019/20. Aprofitem per recordar-vos que serà el dia 12 de març a les 18.30h.

En aquesta sisena sessió “La foguera de les vanitats” tindrem l’oportunitat de tornar a compartir una bona estona amb Xavier Pastrana, director de l’Ensemble O Vos Omnes, el Cor Ciutat de Tarragona i professor del Conservatori de Vila-seca.

Ens centrarem en el concert-espectacle que l’Ensemble O vos omnes presenta al Teatre Principal de Valls el dia 15 d’abril de 2020 i a l’Auditori de la Diputació de Tarragona el dia 25 d’abril de 2020.
Durant la sessió, doncs, mirarem d’endinsar-nos en la Florència renaixentista de finals del segle XV, que bullia d’activitat artística sota el govern dels Medici. Savonarola, monjo dominic que tenia una gran capacitat per seduir la gent amb els seus sermons, va aconseguir l’exili dels Medici, per corruptes i obscens. Escoltarem la música que s’interpretava als palaus florentins durant els carnavals anteriors a l’arribada de Savonarola i també algunes de les obres que van substituir els canti carnascialeschi durant el govern del monjo dominic. Sentirem també, obres basades en els texts que Girolamo Savonarola va escriure durant la seva estada a la presó, dies abans de morir cremat. Aquest personatge és bàsic per entendre les revolucions religioses que es van esdevenir durant els segle XVI i XVII, car és considerat un precursor de la reforma protestant que tant va afectar la política, la societat i la música de l’Europa del barroc.
Recomanem escoltar i veure algun següents enllaços d’Spotify
i de Instagram:
CONCERTS RELACIONATS:
  • Teatre Principal de Valls el dia 15 d’abril de 2020
  • Auditori de la Diputació de Tarragona el dia 25 d’abril de 2020.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s